7. dec, 2021

ISLA på besök.

Jag har sagt det förr och säger det igen, "att få låna en hund " några veckor är otroligt lärorikt!

Då upptäcker jag vad själva lär mina hundar, vad jag accepterar och inte accepterar. Dessuton får jag kontrolerad vad som är viktigt att börja med och vilka rörelser jag ska lägga vikt vid, för att snabbt få hunden att fatta kedjorna. Tex GRIPA ;HÅLLA ,LEVERERA,

Isla har nu lärt sig target ett och två ,de har jag använd för att få henne att klättre på pallen. Doggy Zen har hon övat på för att skapa koncentration, och för att få henne att bli stilla med hela kroppen vid varje positionsbyte. Handtarget två har jag använd för att få henne i rätt position visd vaden ,utan att skapa förväntan framöver. Hon är snabb och ivrig så det gäller att utmana och se till att hon hela tiden tänker på vad hon gör och inte på belöningen. Hon får inte göra många repetitioner när hon har kommit på vad hon kriteriet var. Då går hon upp i aktivitet.

Att träna någon annans hund är som att läsa en bok som man vill komma till slutet i. Annars ska jag ärligt säga att denna 7 månaders valpen faller mig värkligen i smak. Orädd, snabb, glad, hittar koncentration , bra med hundarna och mycket positiv till människaor.

Dela den här sidan