13. nov, 2021

Kennelträning!

I dag hade vi förmånen att ha flera av Tesla barna på träning , samt några bonus vovvar . Kul att jobba med olika nivåer. Tesla Jamie valparna är nu så stora att de som inte har fått ordning på vem som bestämmer aktivitetsnivån,känner att nu är det snart nog. Det är som det brukar vara , den gulliga tiden är förbi 😜 Att ta makten över aktiviteten gör man genom att träna sin hund att respektera kopplets längd och att man inte får vara vill och galen inne i mitt personliga rum . Hundar som klampar rundt på min kropp eller rusar runt i koppel har tagit för sig på ett sätt som inte är bra varken för den eller för vår relation.I slutändan kommer du bli förbannat eller skadat ! Så våga sätta stopp för hunden ohämmade farand nära era kroppar eller för den sakens skull andras. 
Att gå tillbaka till de enkla övningarna  där hunden väljar bort att titta på det som är yttra stimuli och heller har koll på dig, är en viktig sak att alltid gå tillbaka till i träningen. En hund som väljer att vara inåt kommer inte rusa ut i kopplet eller styrtar fram direkt någon kommer närmare en fem meter. Att söka upp situationer som gör att hunde reagerar på saker den ser ,och där öva på att den själva väljer att vara med sin förare är ett bra sätt att förebygga problemer. 
Kämpa utmana och våga vara den som bestämmer ! Det kommer göra erat hund liv så himla mycket trevligare. Hundarna blir nöjda trygga och lugna och mysiga. 

Dela den här sidan